Hulp bij starten eigen ondernemingin Uganda door asielzoeker

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht

Hulp bij starten eigen ondernemingin Uganda door asielzoeker

Hulp bij starten eigen ondernemingin Uganda door asielzoeker
Uitleg: 

 Ik zoek iemand die een Congolese asielzoeker wil helpen bij het starten van zijn eigen onderneming in handel (ijskasten, meubels, laptops etc met Oeganda. Hij heeft dat al wel eens e.e.a verscheept en wil het wat serieuzer aanpakken om aan zijn toekomst te kunnen bouwen. Hij zoekt natuurlijk investeerders, heeft zelf nog niets.  Hij heeft contacten in Oeganda (en in NL) en krijgt ook af en toe verzoeken voor spullen.

Beste Elsbeth,

Dank voor je vraag. Ik denk dat het in deze fase het belangrijkste is dat zijn businessplan goed op orde is. Het kan interessant zijn om contact op te nemen met:

  • CrosswiseWorks zij kunnen adviseren bij het maken van het businessplan. Daarnaast organiseren zij om de twee jaar de Ondernemen Zonder Grenzen competitie, waarbij sociaal ondernemers in competitie verband werken aan hun onderneming en uiteindelijk hun project zullen pitchen bij een jury. Zij kunnen een starterskapitaal winnen en een jaar lang coaching. Ook al winnen ze uiteindelijk, voor ondernemers is het opstellen van de pitch al zeer nuttig om de narrative van de eigen startup helder te krijgen.
  • NABC de Nederlands-Afrikaanse netwerkorganisatie waar ongeveer 350 bedrijven zijn aangesloten. Zij organiseren met enige regelmaat handelsmissies en het kan interessant zijn om de mogelijkheden met de experts van NABC te bespreken. Morgen en overmorgen organiseren zij een evenement [AfrikaWorks], waar veel Nederlands-Afrikaanse bedrijven op afkomen. Wellicht een mooie kans om te netwerken.
  • Impact Booster tijdens dit programma worden ondernemers begeleid om hun businessplan aan te scherpen. Zij worden ondersteund door mentoren uit verschillende invalshoeken.
  • TheSpindle dit is een innovatieplatform waarop sociaal ondernemers een innovationlab kunnen aanmaken om samen met anderen impact te kunnen creëren. Dit is vooral interessant, omdat hier niet alleen andere ondernemers op zullen reageren, maar ook experts uit de NGO wereld etc.

Hoop dat je hier wat mee kunt. Vriendelijke groet, Edward

 

 

 

Rating: 
0
Nog geen stemmen