Nieuw initatief: Making Africa Work

Nieuw initatief: Making Africa Work

Ondernemers die zaken willen doen met Afrika kunnen terecht bij een nieuw initiatief: Making Africa Work. Zo'n 40 ondernemers krijgen dit jaar de kans op ondersteuning bij het opzetten van een bedrijf in Afrika. Zij kunnen zo naar verwachting sneller en betere uit de startblokken dankzij hulp bij het vinden van lokalen partners en het ontwikkelen van businessplannen. Daarnaast moet het project de werkgelegenheid in Ghana, Kenia, Marokko, Rwanda en Sierra Leone bevorderen. Bedrijvigheid is immers de bester garantie op nieuwe banen en groei ter plaatse.
 

Making Africa Work richt zich zowel op Nederlandse ondernemers die in Afrika een groeimarkt zien en op zoek zijn naar partners, als op Afrikaanse migranten en studenten die een bedrijf in hun land van herkomst willen starten. Het programma koppelt deze ondernemers aan veelbelovende Afrikaanse bedrijven, verzorgt gratis business plan coaching en faciliteert marktonderzoek in de regio.
 

Door bestaande samenwerkingsverbanden aan te spreken met partners in Nederland en in de regio, zullen er aan het eind van 2017 veertig koppelingen tussen ondernemers hier en daar ontstaan, met voor iedere succesvolle koppeling een business plan, onderbouwd met markt- en haalbaarheidsonderzoek.
 

Making Africa Work is een eenjarig pilot programma, gefinancieerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Meer informatie en inschrijven op de website.