Pakistan

Foto: Shubert Ciencia. Creative Commons Attribution 2.0 Generic License.

Pakistan is een federale republiek en een parlementaire democratie met de islam als staatsgodsdienst. Het land noemt zich een islamitische republiek. Vanaf 2003 was de economische groei op jaarbasis steeds hoger dan 5%. De laatste jaren is de groei afgezwakt. Hervormingen op het gebied van schuldsanering, liberalisering, privatisering en deregulering hebben macro-economisch goede resultaten laten zien. Met name de hulp van de Verenigde Staten (hulppakket en schuldverlichting) en het IMF zijn daarbij belangrijk geweest. De macro economische cijfers zijn goed, de handel neemt toe en de beurs floreert. Het ontbreekt vooralsnog echter aan een trickle-down effect naar de arme lagen van de bevolking. Om tot duurzame economische groei te komen zijn meer (structurele) hervormingen en investeringen noodzakelijk. De levensbron van Pakistan is de rivier de Indus. Samen met haar zijrivieren levert ze het water voor het meest omvangrijke irrigatiesysteem ter wereld.

Kansen

nieuws en ervaringen

Van links naar rechts: Staand: Anne Mieke van der Werf, Tim van Galen, Arianne Leuftink en Walle Oppedijk van Veen Zittend: Paulo Bononi Bello (bestuurder ForestEffectFund) en Bas Pulles (directeur Internationale Programma’s)
Het aanbrengen van beluchtingsrekken in de 'PUM' vijver door lokale vissers in Pakistan. Op deze manier wordt tevens de waterdiepte gemeten